Luni-Vineri: 10:00 - 20:00

Bucuresti, Sector 2

Servicii

Cazare

Serviciul de cazare in caminul nostru de batrani inseamna conditii moderne, adaptate standardelor la nivel european. Va punem la dispozitie camere care ofera spatiul necesar pentru odihna, cu mobilier modern si televizoare ce permit urmarirea programelor favorite. Numarul de paturi dintr-o camera poate varia de la 2 la 5. 

Decizia de a aseza mai multi batrani in aceeasi camera este una ce tine de socializare. Psihologii au observat ca odata cu inaintarea in varsta, batranii se simt singuri si isi doresc sa aiba alaturi persoane dragi. Iar experienta noastra ne-a aratat ca locatarii nostri ajung sa formeze in cadrul azilului o adevarata familie ce impartaseste valori comune. 

Din motive de siguranta, fiecare dormitor este dotat cu buton de urgenta, usor accesibil. In cazul in care unui batran i se face rau, ceilalti pot apasa butonul de urgenta si solicita interventia personalului specializat. 

In cadrul caminului nostru, asistenta pe timp de zi si noapte este asigurata in permenenta.

Mancare

Servirea mesei se realizeaza in regim de tip restaurant, tinandu-se insa cont de recomandarile medicului. Daca printre batrani se numara persoane care au nevoie de un regim special sau care isi doresc pur si simplu sa urmeze o dieta, acest aspect va fi respectat de catre personalul care asigura pregatirea meselor. 

Bucatariile azilului nostru sunt echipate cu aparatura moderna care permite prepararea corespunzatoare a mancarurilor. Mancarea se gateste zilnic pentru a putea fi servita cat mai proaspata. 

Regimul fiecarui locatar este decis in momentul cazarii sale si se poate schimba in functie de evolutia starii de sanatate. 

Batranii beneficiaza de trei mese principale: mic dejun, pranz si cina si de doua gustari. Accentul este pus pe alegerea unor alimente sanatoase si gustoase. 

In cazul in care printre batrani exista persoane care nu se pot deplasa singure pentru a servi masa, personalul Lucia Maria va asigura hranirea acestora.

Ingrijire medicala

Ingrijirea medicala este posibila gratie unei echipe de specialisti bine aleasa. Din echipa Lucia Maria fac parte oameni cu experienta, pasionati de meseria lor si care sunt in permanenta in cautare de solutii pentru sanatate. 

Si pentru ca stim ca batranetea este adesea o perioada provocatoare, am adunat in echipa noastra profesionisti care cauta sa vina cu tratamente bune, ce amelioreaza suferinta. 

Printre acestia, se numara kinetoterapeuti, a caror responsabilitate este aceea de a asigura recuperarea dupa o perioada dificila cum ar fi un accident sau aparitia unor probleme care impiedica mobilitatea. Este firesc ca odata cu inaintarea in varsta organismul sa aiba nevoie de atentie speciala si de ingrijire mai atenta. 

Echipa de specialisti nu ar fi completa fara psihologul nostru. Acesta are grija ca batranii sa gaseasca in acest azil confortul mental si spiritual de care au nevoie. Iar daca acestia simt nevoia sa se confeseze, o pot face in timpul sedintelor individuale care sunt programate periodic. 

Si totul porneste de la faptul ca noi credem ca un trup sanatos are nevoie de o minte sanatoasa. Iar o gandire buna si lucida este adesea solutia pentru foarte multe dificultati ce apar odata cu inaintarea in varsta 

Totodata, psihologul de la Lucia Maria este cel care ii ajuta pe batrani sa scape de senzatia de abandon si neputinta. Ei nu sunt parasiti de cei dragi intr-o casa de batrani, din cauza ca au devenit o povara, ci sunt adusi aici pentru a gasi ingrijirea adecvata, pentru a socializa si a se simti bine. 

In ceea ce priveste corpul de asistente, acestea au pregatirea necesara pentru a fi alaturi de batrani pe tot parcursul sederii lor in azil. 

Comportamentul intregii echipe este unul bazat pe respect, disciplina si are in vedere bunastarea fiecarui pacient. 

Iar in cazul situatiilor de urgenta medicala, personalul Lucia Maria este pregatit sa intervina. 

Printre specialistii care fac parte din echipa de medici a azilului nostru se numara: un kinetoterapeut, un ortoped si un cardiolog. 

Mentionam ca periodic starea de sanatate a batranilor este monitorizata prin analize medicale. Recoltarea probelor necesare se realizeaza chiar la sediul caminului nostru.

Activitati recreative

Dincolo de confort, caminul de batrani inseamna si activitati recreative, menite sa sustina buna dispozitie si pofta de viata. Acestea sunt special selectate pentru a nu deveni obositoare si a incuraja interactiunea, socializarea si comunicarea. 

Din categoria celor mai populare activitati recreative face parte lectura. Batranii care au drept hobby cititul se pot bucura de o colectie vasta de carti dintr-o varietate de domenii, disponibile in biblioteca acestui camin de batrani. 

De asemenea, am pregatit pentru ei seri tematice, in care se pot delecta cu muzica, jocuri de carti, sah, table sau alte jocuri de societate. 

Si pentru ca nimic nu asigura recreerea mai bine decat sportul, am inclus programe usoare de exercitii fizice si timp de relaxare petrecut la piscina. Apa din piscina are temperatura ideala pentru inot, chiar si in cazul persoanelor suferinde de reumatism. 

Sarbatorirea zilelor de nastere este o practica specifica azilului nostru. La fel se intampla si in cazul sarbatorilor importante precum Pastele si Craciunul cand organizam activitati tematice precum impodobirea bradului, primirea colindatorilor, concurs de ciocnit oua rosii etc. 

Toti batranii azilului nostru pot avea parte de vizite din partea persoanelor dragi, in orele special stabilite, astfel incat programul sa nu fi perturbat. Telefoanele si conexiunea la internet sunt special prevazute pentru comunicarea cu familia. 

Din cand in cand, organizam excursii in oras si in afara acestuia. De asemenea, batranilor le este permis sa plece timp de cateva zile in concediu sau la tratament. 

Pastrarea legaturii spirituale este un alt aspect pe care il incurajam. Tocmai de aceea, asiguram transport periodic la biserica.